Tips memudahkan penghantaran kerja rumah semasa PdPR

Pada masa adalah perlu untu mendapatkan tips memudahkan penghantaran kerja rumah.

Ini adalah kerana guru dan pelajar tidak dapat berinteraksi atau berjumpa secara bersemuka.  Di dalam video diatas saya telah menggunakan sistem Google Forms dan Google Classroom untuk memungut kerja rumah daripada pelajar.

Video tersebut saya buat selepas ada rakan sekerja bertanya bagaimana untuk memudahkan dan mempercepatkan penghantaran kerja yang banyak terutama semasa pemngajaran dan Pembelajaran dari Rumah (PdPR).

Cara yang ditunjukkan bukan sahaja lebih mudah, tetapi juga menyenangkan penyemakan kerja rumah yang dihantar.

Selesai memudahkan penghantaran kerja rumah

Saya berharap tips saya ini akan membantu guru – guru dalam menggunakan Google Classroom, khususnya fungsi forms.

Tentang perkongsian pendidikan

Perkongsian di sini khusus untuk dua matapelajaran Asas Sains Komputer Menengah Rendah (Tingkatan 1 – 3) dan mata pelajaran PVMA – PPU (Penyejukan dan Penyamanan Udara).

Kedua – dua mata pelajaran ini adalah matapelajaran utama yang diajar oleh saya di sekolah.  Saya juga ada berkongsi tips dan tutorial yang saya rasakan boleh memanfaatkan pembaca laman saya ini.

Kategori Pendidikan (Education) laman ini dikemaskini dari masa ke semasa.

Kebanyakan bahan di laman ini dicipta sendiri, namun ada juga bahan yang diambil daripada sumber lain kerana ianya belum dibangunkan atau lebih baik daripada yang sedia ada.

Jika anda mahukan lebih tips, perkongsian dan info terkini berkenaan perkongsian saya, sila LIKE DAN FOLLOW saya di FACEBOOK.

error: Sorry.

Discover more from Blog.CyrilDason.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top